Támogatói lehetőségek

Támogatói lehetőségek

Tudtad, hogy a mecénás elnevezés Maecenas római lovag, Horatius és Vergilius támogatója nevéből vált köznévvé? 


TED


A TED 1984-ben indult Kaliforniában egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, és mára világszerte fogalommá vált. A világ talán legizgalmasabb, legkeresettebb és legkomolyabb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája, amely az Ideas Worth Spreading (gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni) szlogen fogalmaz meg legtömörebben. A TED konferenciák 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek. Az előadók között szerepelt Bill Clinton, Bill Gates, Sir Richard Branson vagy Bono. A TED konferenciákon az előadásokról videó készül, amik az események után mindenki számára ingyenesen elérhetőek. Az elmúlt évek összes előadása megtekinthető, így igazán érdemes eltölteni néhány órát a TED weboldalán

TEDxDanubia


A TEDxDanubia egy TED licensz alapú, de önálló szervezésben megvalósuló, TED szellemiségű eseménysorozat Magyarországon, 2010 januárja óta. Számunkra a TEDxDanubia olyan intenzív és stimuláló közeget teremt, ahol egymást és egymás által a világot és önmagunkat jobban megismerhetjük, amely képes gazdagítani gondolkodásunkat, s ezáltal új, innovatív megoldásokhoz és projektekhez vezet.

Szeretnénk megváltoztatni a világot, legalábbis Magyarországot. Szeretnénk, ha a pozitív és alkotó gondolkodás az életünk része lenne, hogy ezáltal értékesebbé tudjuk tenni életünket és embertársaink életét. 

Program


Hogyan tesszük ezt? Évente többször TED típusú konferenciákat szervezünk Magyarországon. Egy 500 fős egész napos rendezvényt TEDxDanubia néven, továbbá évente kétszer 300 fős fél napos, úgy nevezett TEDxDanubia Szalont, ahol bemutatunk Neked érdekes előadókat, érdekes résztvevőket, érdekes gondolatokat. Ezen felül negyedévente kisebb csoportos találkozókat szervezünk, külföldi TED események élő videó közvetítését nézzük együtt és folyamatosan kommunikálunk és ismerkedünk egymással a TEDxDanubia weboldalon és a Facebook oldalunkon

TE


Keresünk Téged! Ha te hiszel a modern kori mecenatúrában, a modern kori római lovagokban, hiszed, hogy kötelességünk jobbá tenni környezetünket, országunkat, gyermekeink életterét, akkor te is “TED típusú” ember vagy. Ha adni akarsz, mert ettől lesz az életed teljesebb, akkor Téged keresünk. 

Mecénások


Mi a TEDxDanubia mecénásai sikeres, nyitott gondolkodású emberek vagyunk. Támogatjuk a TEDxDanubia programot, szellemileg és anyagilag, mert hiszünk benne, hogy ezen keresztül meg tudjuk változtatni a világunkat. És ez (szerintünk) kötelességünk! 

Mit jelent mecénásnak lenni?


Amit adunk:

A mecénás program keretében éves pártoló tagságot kapsz. 

Részvételt biztosítunk az alábbi rendezvényekre:
- TEDxDanubia Mecénás Party rendezvények
- TEDxDanubia Community Party rendezvények
- TEDxDanubia 2016 
- TEDxDanubia Salon - 2016 tavasz

Továbbá:
- Lehetőség a nagy TED események vetítésén való részvételre (TEDGlobal, TEDLongBeach, INK in India)
- Speciális közösségi kapcsolatépítési lehetőség, melyet segíteni fogunk online (és offline :-) rendszerrel is
- Lehetőség a TEDxDanubia szellemiség formálására és történetének építésére
- Értelmes és fontos hozzájárulás mindezek kialakításához és működtetéséhez Magyarországon, valamint lehetőség TED szellemiségű vendégek meghívására résztvevőként az eseményeken. 

Amit kérünk


A TEDxDanubia egy szigorúan nonprofit szervezet, azonban működtetéséhez, rendezvényeihez, a céljai eléréséhez pénzre van szükség. A költségvetés a tagság számára transzparens. Az összeg, amit kérünk 200.000 HUF/év, és ha lehet, gondolkodjunk 5 évben, évente megújuló formában. A TEDxDanubia pártoló tagság meghívásos alapon működik, csak meglévő tagok hívhatnak meg újakat.

Ez a program szerkesztett, nyomtatható formátumban is letölthető (PDF, 339 kB).

További részletekért keresd Papp Pétert.

e: pp@mrpeterpapp.com

t: +36 20 550 4108

www.tedxdanubia.com
www.ted.com