Szabó Dávid

Szabó Dávid

a Miutcánk.hu lokális közösségépítő oldal létrehozója

Dávid a főiskola elvégzése után egy nyáron úgy döntött, hogy olyasmivel szeretne foglalkozni, ami előreviszi nagy változások előtt álló társadalmunkat. Zavarta a közöny, az emberek elzárkózása, valamint a bizalom és információ hiányából fakadó hihetetlen pazarlás. Egy olyan társadalmat vizionált, amelyben a bizalom, a megosztás és kölcsönös segítségnyújtás mellett a barátságos, nyitott hozzáállás dominál.

Ez indította el Dávidot és csapatát, hogy létrehozza a Miutcánk.hu lokális közösségépítő oldalt, amelynek mára már több mint 35.000 felhasználója van. Napjainkban még mindig kevés gyakorlati eszköz áll rendelkezésünkre, ami a környezetünkkel való, közvetlenebb bizalmi kapcsolat kialakítását segíti, így remélik, hogy kezdeményezésükkel az elidegenedés helyett az együttműködést ösztönzik, és ezáltal milliók életét teszik jobbá. Bíznak benne, hogy projektjükkel globális szinten is hozzájárulhatnak a pozitív társadalmi változás elindításához.

Fogjunk össze a mindennapokban!

Ezt nagyon jó hallani, beszélni róla. De amikor a valóságban, gyakorlatban szeretnénk elkezdeni valahogy, nehezen találjuk a módot és az eszközöket hozzá.

Bizonyára senki sem szeretne széthúzásban, zárkózottságban élni. Nem nagyon ismerek olyan embert, aki imádja a közönyt és él-hal az elhidegült társadalmi attitűdért.

Nehéz úgy kapcsolódni és segíteni egymást, hogy nem tudunk egymásról, egymás igényeiről, problémájáról. De akkor mi kell hozzá, hogy kialakuljon az összefogás a mindennapjainkban? 

Célunk, hogy elindítsunk egy szemléletmódváltást, amit a mindennapi életünkben tudunk alkalmazni.

Ismerjük meg egymást.

Osszuk meg egymással az eszközeinket, tudásunkat, segítségünket. 

Éljünk közösségben, használjuk közösen!

A Miutcánkban ezt meg tudjuk valósítani, létrehoztuk az ország legnagyobb Kamráját, ahol mindannyian meg tudjuk osztani eszközeinket a környékbeliekkel. Így mindenkinek sok tízezer tárgyhoz van azonnali hozzáférése.
 
Egy végtelenül egyszerű rendszert építettünk a Miutcánkban, az emberek pár másodperc alatt fel tudják tölteni, hogy mik azok az eszközeik, amiket hajlandóak kölcsön adni a szomszédaiknak. Eközben ők is hozzáférnek a szomszédaik által feltöltött tárgyakhoz. Dobj be 3-at és férj hozzá 900-hoz!
 
Egymáshoz fizikai szinten közel lévő emberek között teremtünk közösségi kapcsolatot ami az online térben kezdődik és az offline térben valósul meg.
 
Az elkövetkezendő évben szeretnénk Magyarországon még szélesebb körben elterjeszteni a megosztás, a helyi közösségek eszmeiségét és magát a Miutcánk platformot. Emellet célunk, hogy magát a platformot is az igényeknek megfelelően, magas minőségben tudjuk fejleszteni. A következő évben fontos, hogy üzletileg is fenntarthatóva tegyük a Miutcánkat. Ezt első körben a lokális hirdetési felületünkkel és a Kamrával tudjuk elérni.
 
Ehhez keresünk együttműködő partnereket, szakmai kapcsolatokat, befektetőket, támogatókat, csapattagokat.