TEDxDanubia 2018

TEDxDanubia 2018

2018-11-13 MÜPA Budapest
TérképJelentkezés

Mi lenne, ha...?

„Mi lenne, ha” – egy egyszerű kérdés, melynek hatalmas ereje akár világokat képes megmozdítani. Egy kérdés, amely eljátszik a lehetetlennel és új perspektívát ad a lehetségesnek. Általa szabadon fedezhetünk fel új területeket, vagy éppen ellenkezőleg, régen elfeledett utakat járhatunk be újra. Ébren tarthatjuk kíváncsiságunkat, felülemelkedhetünk a nézeteltéréseinken, az érthetetlen érthetővé válik és a dolgok végére járhatunk. Feltéve, ha a kényelem helyett a megértést választjuk rendezőelvnek. Ha az előre „becsomagolt” világunk által kínált lehetőségekkel, eszközökkel és rendszerekkel kapcsolatban igényt formálunk azok megértésére és hajlandók vagyunk a dolgok mögé tekinteni.

Ennek szellemében november 13-án egy újabb érzelmi és intellektuális utazásra invitálunk benneteket, melynek során a “mi lenne, ha” kérdés vezet minket izgalmas területekre. Ahogy azt már megszoktátok, színes történetekkel, élénk beszélgetésekkel, új felfedezésekkel, izgalmas inspirációval  igyekszünk válaszokat adni közös dolgainkra.


 

Ez a függetlenül szerveződő TEDx esemény a TED lincensze alapján kerül megrendezésre.

Készülj egy intenzív, élményekkel teli napra, melynek része  TEDx előadás, a szünetekben pedig izgalmas és tartalmas programokkal, érdekességekkel készülünk a MÜPA adta lehetőségeket kihasználva. A belépőjegy tartalmazza a nap során történő étel- és italfogyasztást is!

Idén a legtöbb előadás magyar nyelvű lesz, azonban néhány előadó angol nyelven fog előadni. Minden előadás eredeti nyelven lesz hallható.

 

Program

0915 - 10 00
Érkezés, regisztráció
  1000 - 11 30
  Első felvonás: Végtelen történet (Conversation)

  Mi lenne, ha egy picit jobban odafigyelnénk egymásra? Nem csak meghallanánk, de meg is hallgatnánk embertársainkat? Mi foglalkoztatja, tartja őket ébren és mi a fontos számukra? Ha elfogadnánk, hogy érdemes és szükséges (újra) megtanulnunk beszélgetni közös dolgainkról? Így valóban fontos globális, helyi vagy személyes témákat fedezhetnénk fel: Legyen szó a digitális világ emberi kapcsolatainkra tett hatásáról, a férfi és női szerepek megváltozásáról vagy éppen arról, hogy miért gondolkozik másképp a fenntarthatóságról ugyanaz az ember vállalatvezetőként, mint otthon?

  A TEDxDanubia Conversations program házigazdái, több éves gyakorlattal és megannyi izgalmas beszélgetéssel a hátuk mögött, most főszereplővé válnak és sok-sok izgalmas beszélgetést folytatnak.  Segítségükkel és különböző területekről meghívott, jól ismert vendégeink közreműködésével a közönséget is bevonó párbeszédet kezdeményezünk, a jövőnket meghatározó, de ritkán elővett kérdésekről. E párbeszédek segítségével a saját mintáinkra építve kalandozhatnánk izgalmas területekre.

   1130 - 12 45
   Ebédszünet
    1245 - 14 45
    Második felvonás: A buborékon túl

    Jól ismert minta, mikor a hozzánk hasonló véleményt, gondolkodást látjuk dominánsan tükröződni a környezetünkben. Ráadásul ezt a mintát – az egyre inkább kizárólagos információforrássá váló – digitális kommunikációs csatornák tovább is erősítik. Mindez azt eredményezi, hogy egyre nehezebb kitörni kényelmes buborékjainkból, pedig a túlélésünk függ attól, hogy meg tudjuk-e és akarjuk-e ezt tenni.

    Meg kell értenünk, hogy a világ több nálunk és elfogadnunk, hogy bár a vágyaink és a törekvéseink egyéniek, a világunk, a sorsunk közös és ez alól mi sem vagyunk kivételek.

    A TEDx közel egy évtizede érkezett Magyarországra. Az elmúlt években egy színes, gazdag ökoszisztéma jött létre körülötte, olyan példaértékű történetekkel, melyek az egyéni felfedezéseken túl a közös megértést, az elfogadást helyezik előtérbe.

    Felkértük ezen párbeszéd-kultúra közösségek kurátorait, hogy jöjjenek el hozzánk és osszák meg velünk, ami szerintük a legaktuálisabb, legfontosabb a saját buborékunkon túl. Mi lenne, ha segítségükkel felfedeznénk közös buborékunk színes és gazdag világát?

     1445 - 16 00
     Kávészünet
      1600 - 18 00
      Harmadik felvonás: Különvélemény

      Mi lenne, ha a fontos, közismert, szalagcímeket elfoglaló dolgainkról nem csak a köztudott – közismert álláspontot ismernénk?! Ha meghallgatnánk a fősodortól távolabbi útkeresők és kísérletezők különvéleményét olyan témákról, mint például: Milyen szerepe lehet az atomenergiának a megújulókra való átállásunk során? Mi történik, ha a GDP helyett az országok „jóságát” mérjük? Melyik a fontosabb, a család vagy az igazság a felmenőink múltjával kapcsolatban?  

      Hagyományos TEDx előadóink személyes példákon keresztül mutatják be, hogy a különvélemény nélkülözhetetlen a fejlődéshez. Egy evolúciós eszköz, hiszen, ha olyasmire vágyunk amink sose volt, olyasmit kell tennünk, amit sose tettünk. Mi lenne, ha képesek lennénk a dolgokat egy másik oldalról is meglátni? Ha a járt utat a járatlanért most elhagynánk?Mert a fellelt igazságok sorsfordító erejűek lehetnek!

       Jelentkezés

       A jelentkezés folyamata:

       1. Profil Regisztrálása honlapunkon

       A regisztrációs űrlap és felhasználói profil kitöltése honlapunkon (valamint a regisztrációs email cím megerősítése a visszaigazoló emailen küldött linkre kattintva) előfeltétele a jelentkezésnek. 

       2. Jelentkezés a rendezvényekre

       Minden rendezvényre külön jelentkezés szükséges az adott rendezvény oldalán, jelszavas belépést követően. 

       3. A jelentkezés elfogadása

       A TEDxDanubia az adott jelentkezési időszak végén a kitöltött profilok alapján kiértékeli a jelentkezéseket, majd üzenetet küld annak elfogadásáról.

       4. Jegyvásárlás

       Online kártyás fizetéssel vagy átutalással és igény szerint elektronikus díjbekérővel lehet a részvételi díjat kiegyenlíteni az emailben küldött információk szerint.

       5. A konferencia napján hozd magaddal vonalkódos belépődet!

       A 2018-as TEDxDanubiára vonalkódos jeggyel fogsz tudni belépni, amelyet mindenképpen hozz magadal a konferencia napján elektronikusan (mobil telefonon) vagy kinyomtatva! A vonalkódos jegyeket a konferencia előtti 1-2 héten fogod tudni letölteni felhasználói profilodból.

       Részvételi díj:

       30.000 Ft + 27% ÁFA, azaz 38.100 Ft

       A részvételi díj tartalmazza az egész napos konferencián való részvételt, izgalmas TEDx előadásokat, a szünetekben inspiráló programokat, érdekességeket; és tartalmazza az étel- és italfogyasztás költségét is, melyet a számlán külön tételként tüntetünk fel.

       A jelentkezésről további részletes információt a "Hogyan jelentkezz?" oldalon találsz.

       További kérdésed van? Keresd a "Gyakran ismételt kérdések" között.

       Jelentkezéshez lépj be vagy regisztrálj!

       Helyszín