TEDxConversations Program

TEDxConversations Program

Jelentkezz a TEDxConversations Programunk Nagykövetének!

Ismét megnyitottuk a TEDxConversations programunkra való jelentkezést - március 15-ig várjuk pályázatodat! A programról és a jelentkezés részleteiről alább tájékozódhatsz:

A programról

A TEDxConversations program fő célja, hogy hozzájáruljon a hazai párbeszédkultúra fejlődéséhez. A program legfontosabb elemei a résztvevők által szervezett beszélgetések, melyek közös jelenünk és jövőnk szempontjából megvitatásra érdemes témákat dolgoznak fel csoportos, konstruktív párbeszédek által. 

A programban résztvevők feltett szándéka, hogy az eseményeket - a TED szellemiségéhez hűen - a szabad, értelmes és nyitott felfedezés, a megértés vágya hassa át, hogy azok közös útkeresésünkről, igazi kérdésekről és pozitív összegű játszmákról szóljanak, tisztán és hátsó szándékok nélkül. 

Alapvető célunk, hogy az eseményekre meghívott vendégek mindegyike árnyaltabb és részletgazdagabb elképzeléssel távozzon az adott témáról, mint amivel érkezett. Hiszünk abban, hogy az érdemes témák több szempontból történő megvizsgálása és a konstruktív vita-módszerek alkalmazása révén fokozatosan színvonalasabbá válik majd a hazai párbeszéd- és vitakultúra.

A TEDxConversations programot 2016-ban indítottuk 30 TEDster számára, és egy év elteltével újra jelentkezőket keresünk. A program keretében nagyköveteink évente négy, előre megállapodott időpontból szabadon választva három alkalommal egyfajta "TEDx Szalont" szerveznek: informális, baráti hangvételű összejöveteleket célzott, izgalmas beszélgetésekkel.

Amellett, hogy önállóságukat megtartva szerveznek TED szellemiségű eseményeket, közös történetünk részeseiként a TEDx kultúra nagykövetei lesznek, hasonlóan a TEDx események szervezőihez. Nagyköveteink két évig maradhatnak a program részesei, így mindkét évben az előre megbeszélt 4 időpontban beszélgetéseket szerveznek a TEDxDanubia csapat segítségével, irányításával. Ezt követően erre a tapasztalatra építkezve tovább is léphetnek majd önálló TEDx szalonok megszervezésének irányába, amennyiben szeretnék - a TED jóváhagyását és TEDx esemény szervezésére jogosító engedély igénylését követően. Célunk ezzel az, hogy a vitakultúra fejlesztésén túl országszerte egyre több TEDx esemény alakuljon ki, melyek a TED által vallott értékek mentén foglalnak állást - és elkötelezettek saját szűkebb értelemben vett környezetük jobbításáért. 

Kinek szól?

A TEDxConversations középpontjában olyan TEDx nagykövetek állnak, akik szívesen indulnak barátaikkal együtt felfedező útra, akik szövetkeznek velünk arra, hogy értelmes dolgokról értelmes párbeszédeket folytassunk, s hiszik, hogy érdemes a kultúrát, amelynek részesei vagyunk egy ilyen irányba formálni

A Conversations alkalmakról 

Tartalom: A TEDxConversations események szervezése kapcsán szinte teljes az önállóság. Csupán annyit kérünk, hogy a beszélgetés közös kiindulópontjaként az a téma / kérdésfelvetés szolgáljon, amit az általunk felkért hazai vagy nemzetközi gondolkodó hoz az "asztalhoz". Hogy milyen irányba kanyarodik, mi lesz fontos és lényegi a téma kapcsán, hogy egyetértünk-e a kérdésfeltevés módjával vagy fókuszával, az már mind szabadon alakítható.

Forma: A helyszín és a kontextus is teljes egészében a szervezőktől függ majd: borozás, vacsora, tea vagy bármi más, otthon vagy nyilvános helyen, mind-mind saját választás. Az is csak elhatározás (és szervezés) kérdése, hogy saját, külön előadásokkal vagy bármi mással gazdagodik-e a program.

Alapelv: Csak annyit kérünk mindenkitől, azt viszont nagyon, hogy a TED szellemiségéhez maradjon hű. Hogy az eseményt a szabad, értelmes és nyitott felfedezés, a megértés vágya hassa át, hogy közös útkeresésünkről, igazi kérdésekről és pozitív összegű játszmákról szóljon, tisztán és hátsó szándék nélkül. Ilyen alkalmakkor nincs helye a pártpolitikai, vallási vagy üzleti céloknak vagy platformoknak, még burkoltan, áttételesen sem. Bármi ilyen azonnali kizárást von maga után.

Időpontok: A 2017-18-es évben a négy tervezett dátumból minimum három alkalommal kell beszélgetést tartani. A dátumok a következők lesznek:

2017. szeptember 22. 

2017. november 24. 

2018. február 9.

2018. április 20.

Mire számíthatsz még?

Azon túl, hogy a TEDxDanubia nagykövetek részesei és alakítói lehetnek a TED típusú párbeszédek terjedésének Magyarországon:

- meghívjuk új nagyköveteinket a 2017. május 4-i TEDxDanubia rendezvényünkre
- a 2017-es TEDxDanubia esemény délelőttjén egy külön, zártkörű programot szervezünk a TEDx - nagykövetek, a TEDx Fellow-k és a TEDx mecénások számára, melynek keretében
megismerkedhetünk egymással
- sok érdekes, hasznos, praktikus dolgot hallhattok majd TEDx események szervezésével kapcsolatban
- betekintést nyerhettek a TEDxDanubia eseménysorozat és programjainak kulisszatitkaiba
- Sőt, meglepetések is lesznek...

 

Jelentkezés

A jelentkezés folyamata:

Jelentkezési határidő: 2017. március 15.

Kiértesítés: várhatóan 2017. március vége

Jelentkezés: Töltsd ki online kérdőívünket, és küldd el nekünk jelentkezésedet! Kérdéseid vannak? Írj nekünk az info@tedxdanubia.com email címre!

A TEDxConversations Program Nagykövetei

 • Csutka István
  Csutka István
 • F. Tóth Gabriella
  F. Tóth Gabriella

  F. Tóth GabriellaF. Tóth Gabriella

  TEDxConversations program Nagykövete, Ayurvédikus jógatanár és Coach

  Mindig is a kreatív dolgok érdekeltek és az emberek közötti kommunikáció. Mivel a jogász szakmában ezt nem igazán találtam meg, éles kanyarral átváltottam a jóga világába, ahol nagyszerűen megélhetem az ...

 • Jókay Tamás
  Jókay Tamás

  Jókay TamásJókay Tamás

  Jókay Tamás vagyok, Szentendrén élek. Hiszem, hogy csak egymás meghallgatása és megértése által lehetünk jobbá. Úgy vélem, manapság ez különösen fontos. Ezért döntöttem úgy, hogy csatlakozom ehhez az új kezdeményezéshez. Remélem, legalább a szűk környezetemben el tudok indítani egy kicsi változás...

 • Mihalik Judit
  Mihalik Judit

  Mihalik JuditMihalik Judit

  TEDx Conversations, Mátray-kör

  Mihalik Judit vagyok, hivatásos kérdező. Tanultam bölcsészettudományokat, jogot, diplomáciát, jelenleg a Corvinus egyetemen doktorálok. Televíziós szakemberként, tanácsadóként és felsővezetőként dolgoztam korábban, ma független konzultánsként.

  A Má...

 • Sághy Krisztina
  Sághy Krisztina

  Sághy KrisztinaSághy Krisztina

  kommunikációs szakember, tréner (sales/design)
   
  Hiszek abban, hogy szükségünk van egymásra, hogy sokat segít, ha megvitatjuk a problémáinkat, ezáltal megértjük önmagunkat és másokat is és így sokkal élhetőbbé tehetjük az életünket.
  ...
 • Sebők András
  Sebők András

  Sebők AndrásSebők András

  Mindig is inspirálónak találtam a TED-es beszédeket, gondolkodó embereknek láttam az előadókat. A TEDx Conversations  programba azért kezdtem bele, mert azt tapasztaltam, hogy kis csoportban (kerekasztal) nagyon jó beszélgetni értelmes témákról. Erre szeretnék terek adni itt Székesfehé...

 • Szabados Andrea
  Szabados Andrea

  Szabados AndreaSzabados Andrea

  Meggyőződésem, hogy az emberi kapcsolatokra való odafigyelés és a tudatos gondolkodás kulcstényező az életminőségünkhöz és az üzleti sikerhez. Szenvedélyesen hiszek a változás és a fejlődés erejében.

  Kommunikációs és humánfejlesztési szakember, nemzetközileg akkredit...