img

Maciej Kisilowski

Stratéga, közigazgatás-menedzsment kutató

Bemutatkozás:

Maciej előadásának nyelve: angol

Egy ország gazdasági sikerességének egyik alapfeltétele a hatékonyan működő, tudás-alapú közigazgatás – vélekedik Maciej Kisilowski, aki szenvedélyesen keresi a közigazgatási és közjogi kérdésekre adható formabontó, újító szellemű válaszokat. Ennek szellemében alapította, továbbá társigazgatóként irányítja a Közép-Európai Egyetem (CEU) Üzleti Iskoláján belül működő Közigazgatási Innováció Kutatóközpontját, amelynek célja, hogy kreatív és innovatív megoldásokat találjon a közép- és kelet-európai államok közigazgatási szabályozási problémáira.

A CEU docenseként Maciej üzleti és kormányzati vezetőknek oktat jogot és közigazgatási menedzsmentet. Szemléletmódja praktikus és problémaközpontú. Számos posztgraduális kurzust kidolgozott,  ezek egyike a piaci folyamatok jogi, politikai és szakpolitikai hátterének oktatása mellett elemzési és stratégiai tudást is biztosít a vezető beosztásokban dolgozó hallgatók számára, akik a tanultak alapján hatékonyabban tudnak együttműködni kormányzati partnereikkel.

Maciej a Yale Egyetem jogi karán diplomázott, majd doktorált; emellett  gazdasági- és közigazgatási diplomát szerzett a Princeton Egyetem Woodrow Wilsonról elnevezett közigazgatási- és nemzetközi kapcsolatok tanszékén, továbbá kitűnő minősítéssel végezte el az Insead MBA-képzését. Hazájában, Lengyelországban számos oktatással foglalkozó civil szervezet létrehozásában és irányításában részt vett. Kutatásairól vezető szakmai folyóiratokban publikál, mint például a Law and Social Inquiry, International Business Review, továbbá aktuálpolitikai elemzéseket ír a Foreign Policy, Politico, Project Syndicate, EU Observer, EurActive, valamint Euronews számára. Társszerzője a nemrég lengyel, román és ukrán, továbbá magyar nyelven is megjelent Administratégia című könyvnek, amely Közép-Európában egyedülálló módon, a versenyszférában alkalmazott sikeres menedzsmentmódszerekből kiindulva ad gyakorlati útmutatót a közigazgatási intézmények működtetéséhez.

Videók

Kapcsolodó események: