img

Kőszegi Tamás

film- és animációs rendező

Bemutatkozás:

Tamásnak, amióta az eszét tudja, a képek és a történetmesélés a szenvedélye. Már  hétévesen bábjátékokat írt és rendezett, majd egyre inkább a filmkészítés vált kreatív energiái kifejező műfajává - tizennégy éves kora óta rendez kisfilmeket a legkülönbözőbb kevert stílusokban és eszközökkel. A gimnáziumban mozgókép- és médiafakultációra járt, és 2007-ben megnyerte a média országos középiskolai tanulmányi versenyt, miközben a magyar film több területén is gyakornokoskodva, asszisztensi munkákat vállalva lépdelt előre a szamárlétrán.

2011-ben Mimicry Motions néven megalapította saját cégét a szívéhez legközelebb álló animációs filmek készítésére: főleg reklámfilmeken, tévéműsorok főcímein, színházi előadások, koncertek háttérben vetített anyagain dolgoznak, de ők hozták be Magyarországra a könyvtrailerek műfaját is, mely mára széles körben elterjedté vált. Elsődleges céljuk, hogy olyan képi világot teremtsenek, amilyet még senki sem látott, és a magyar médiumokban megjelenő vizuális színvonalat is emeljék. 

Az amatőr barlangász és litográfia szakértő fiatalember számtalan művészi díjat is bezsebelt. Egyik kisfilmje, a Kocsis Alexandra társrendezővel közösen alkotott háromperces Vihar több hazai fesztivál fődíja mellett már nemzetközi fesztiválok is előszeretettel díjazzák. Nemrégiben az 50 Tehetséges Magyar Fiatal programba is beválogatták, és a művészet határtalanságát bemutató előadásával a TALENTn konferencia művészeti kategóriájának “Leginspirálóbb előadó” címét is elnyerte. Jelenleg a Nemzeti Tehetség Program ösztöndíjasa.

 

Videók

Kapcsolodó események: