img

Isfandiyar Shaheen

Befektetési szakember

Bemutatkozás:

Asfi előadásának nyelve: angol

Tízéves pályafutása során Asfi vállalat-felvásárlási ügyletekben vett részt, felépített (és csődbe is vitt) két startupot, kezelt magántőke-alapokat, és volt igazgatótanácsi tag különböző nagyvállalatoknál. A Foundation Securities banki befektetési vezetőjeként részt vett a United Energy Group akvizíciós törekvéseiben, melyek eredményeként egy 750 millió dolláros tranzakció keretében vásárolták fel a British Petroleum pakisztáni eszközeit.

2014-ben Asfi irányította a Towershare infrastruktúra-megosztó céget megalapozó befektetések kezdeti szakaszát. Ma ez a vállalat a legnagyobb adótorony-megosztó a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Dél-Ázsiában. A Towershare-nél töltött idő során Asfi szembesült a digitális szakadék következményeivel. Meggyőződése, hogy az ingyenes (vagy nagyon olcsó) telekommunikációs szolgáltatásokhoz való hozzáférésnek világszerte alapvető emberi jognak kellene lennie. Szenvedélyesen küzd a mindenki számára elérhető, megfizethető és fenntartható adattovábbítási rendszerekért, emellett telekommunikációs cégeknél lobbizik, hogy azok osszák meg az általuk kiépített infrastruktúrát.

Asfi matematikából diplomázott a Franklin and Marshall College-ban. Kedvenc időtöltése annak modellezése, hogy az exponenciálisan növekvő technológiák várhatóan hogyan fogják befolyásolni a jövő üzleti megoldásait. 2009-2016 között pénzügyi modellezést tanított Pakisztán egyik vezető üzleti iskolájában. Igazgatótanácsi tag a The Nest i/o nevű pakisztáni tech-startup közösségi inkubátorközpontban. Jelmondatához hűen, mely szerint „tartozol magadnak egy csodálatos élettel”,  jelenleg Dubajban él feleségével és két kutyájával.

Videók

Kapcsolodó események: