img

Győri Noémi

Fuvolaművész

Bemutatkozás:

Kivételes tehetségű, sokoldalú művészként tartják számon; keresett szólista, kamarazenész, zenekari fuvolista és pedagógus. Szenvedélyes, vibráló előadásai és kreatív, kidolgozott interpretációi révén újra és újra rabul ejti a közönség szívét, így nem csoda, ha Győri Noémi magyar fuvolaművész gyorsan világhírre tett szert a komolyzenei szcénában.

Karrierje során 28 ország jelentős nemzetközi fesztiváljain vendégszerepelt. Játéka rendkívül sokszínű, szólistaként egyszerre villantja fel a fuvola virtuozitását, szellemességét, érzékenységét és erejét. Úgy véli, a kamarazene olyan, mint egy élénk, magával ragadó beszélgetés, ahol minden szereplő egyéni hangvételben játssza saját szólamát, míg a zenekari játék a rugalmasságról, együttzengésről: a mű közös tolmácsolásának lehetőségéről, öröméről szól.

Noémi jelenleg a londoni Royal Academy of Music előadóművészeti doktori képzésében vesz részt, a program történetének első fuvolistájaként. 2011-ben debütált a Carnegie Hallban; művészi teljesítményének elismeréseként elnyerte az Európai Ifjúsági Művészeti Díjat, a New York-i Salon de Virtuosi Alapítvány karrier-díját, valamint a magyar Artisjus Zenei Alapítvány előadóművészi díját. A müncheni Orchester Jakobsplatz szóló fuvolása, emellett vendégművészként olyan zenekarokban játszott, mint a BBC Filharmonikusok és a Bécsi Filharmonikusok (Bécsi Állami Operaház). Noémi a Royal Northern College of Music óraadó tanára, valamint saját osztályát vezeti az egyetem fiatal tehetségek részlegén.

Győri Noémi Facebook oldala

Videók

Kapcsolodó események: