img

Giulia Enders

Orvos, kutató, író

Bemutatkozás:

Giulia előadásának nyelve: angol

Az orvosból lett német bestseller-szerző, Giulia Enders 2012-ben éppen a mikrobiológia PhD értekezésén dolgozott, amikor az Elbűvölő Emésztőrendszer („Darm mit Charme”) című előadásával első díjat nyert a fiatal tudósoknak bemutatkozási lehetőséget adó berlini Science Slamen. Ez a rövid és szórakoztató prezentáció a bélcsatornáról − az emberi test kevéssé közismert, ám rendkívül fontos szervrendszeréről − óriási sikert aratott, meghódította a YouTube-ot, s meghozta Giuliának egy kiadó felkérését a témáról szóló könyve megírására.

A magyar olvasók "Bélügyek: A belek csodálatos világa és a jó emésztés" címen ismerhetik Giulia Enders  könyvét, amelynek eredetije 2014-ben jelent meg németül, szinte azonnal az eladási listák élére kerülve. Azóta számos nyelvre lefordították, és a világ 37 országában több mint 3 millió példányban kelt el. A kötetet Giulia nővére, Jill Enders humoros rajzai illusztrálják.

A könyv közérthető és sziporkázóan szellemes stílusban mutatja be az emberi emésztőrendszer jelentőségét és működését. A szerző felhívja a figyelmet az egészséges bélrendszer és az általános egészség közötti alapvető összefüggésekre. Emellett számos kritikát fogalmaz meg a túlzásba vitt higiéniával kapcsolatban, amely rossz hatással lehet az immunrendszerre.

Giulia két alkalommal nyerte el Németországban a Heraeus Alapítvány ösztöndíját, és jelenleg kutatásokat végez doktori disszertációjához a Frankfurti Mikrobiológiai Kutatóintézetben.

 

Videók

Kapcsolodó események: