img

Gingger Shankar

Zeneművész, producer

Bemutatkozás:

Gingger Shankar a világ egyik legelismertebb zenészcsaládjának sarja, énekes, hegedűművész és zeneszerző. Olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Mel Gibson, Trent Reznor, Mike Myers és James Newton Howard, ám hangja és hegedűje nemcsak filmzenékben, hanem pop és elektro hip-hop számokban is hallható.

Ő az egyetlen nő, aki tízhúros dupla hegedűn játszik. Ebből a hangszerből két darab van összesen a világon, hangterjedelme lefedi egy zenekar teljes vonós szekcióját (nagybőgő,  cselló,  brácsa, hegedű). Gingger öt oktávos énekhangjával együtt páratlan és felejthetetlen zenei élményt nyújt. Szopránként debütált a Chicago-i Szimfonikusokkal, de fellépett a Carnegie Hallban is. A sokoldalú virtuóz operáról rockzenére váltott, és a Smashing Pumpkins 20. emlékturnéján is vendégszerepelt.

Társ-filmzeneszerzője volt Mel Gibson A passió című kasszasikerének, emellett Mike Nichols Charlie Wilson Háborúja című filmjében is az ő zenéje szól. Himalaya Song című projektjét a Rolling Stone magazin a 2012-es Sundance Filmfesztivál 10 legjobb zenés filmje közé sorolta, a Monsson Shootout című filmje pedig egy évvel később debütált Cannes-ban.

Hallhatjuk őt Katy Perry Prism című új albumán. Legújabb multimédiás zenei projektje, a Nari a Sundance-en és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is egyaránt sikerrel debütált. Beautiful Imperfections című elektro-pop lemezének dalai között Linda Perryvel közös szerzemények is szerepelnek. Jelenleg a Heartbeats című filmen dolgozik, illetve zenét íra We Will Rise című új CNN dokumentumfilmhez, amely Michelle Obamának a lányok oktatásáért folytatott globális kampányáról szól.

Videók

Kapcsolodó események: