img

Courtney Gras

Vállalkozó, korábbi NASA mérnök

Bemutatkozás:

Courtney előadásának nyelve: angol

Courtney Gras szakmája szerint mérnök de hivatását tekintve startupper, igazi vállalkozó szellem. Eredetileg hálózati rendszermérnökként dolgozott a NASÁ-nál, ám miután sikerült negyedmillió dollár támogatást összegyűjtenie kilépett és létrehozta saját cégét. Azóta karrierjét a fiatal vállalkozók felkarolásának és támogatásának szenteli: mérnöki tudására támaszkodva segíti a technológiai vállalkozók közösségét, mindemellett stabil, erős startup ökoszisztémákat épít. Jelenleg az ohioi Launch League nevű, non-profit szervezet ügyvezetőjeként startupok beindítását és felfuttatását segíti a cégalapítók és támogatók közötti kapcsolatok építésével.

A University of Akron villamosmérnöki karának hallgatójaként Courtney társalapítója volt a  Design Flux Technologies nevű, zöld energiával foglalkozó startupnak. E cég operatív igazgatójaként 2016-ban felkerült a „Forbes Top30 harminc év alatti fiatal” listájára. A Midwest Energy News elnevezésű, nonprofit szakmai lap szerint egyike a zöld technológiával foglalkozó „Top 40 negyven alatti” szakembernek, továbbá bekerült a chicagói Crain’s üzleti hetilap „Top 20 huszonéves” rangsorába is. 2015-ben elnyerte az ComEd energetikai vállalat Női Cégalapító-díját is a Clean Energy Challenge nevű verseny résztvevőjeként.  

Előadóként bejárta a világot: szívesen beszél vállalkozói tapasztalatairól, a nők technológiai iparban betöltött szerepéről és a tiszta energiával kapcsolatos kérdésekről. Gyakorta tart előadásokat különböző főiskolákon és egyetemeken, hódolva azon szenvedélyének, hogy diákokból sikeres vállalkozókat neveljen.

Videók

Kapcsolodó események: