img

Arndt Pechstein

Kutató-neurológus, biomimikri és design-thinking szakértő

Bemutatkozás:

Arndt előadásának nyelve: angol

A világ egyik legjelentősebb felelős innovációval foglalkozó tanácsadó cégének, a berlini phi360-nak a vezetőjeként szervezetek metamorfózisát teszi lehetővé a biológia által inspirált diszruptív innováció bevezetésével, rugalmas és tanulékony hálózatok kiépítésével, az adaptív vezetői és digitális szemléletmód megismertetésével. Földünk, a bennünket körülvevő élőlények és az emberek számára is igazságos, fenntartható és ideális jövő megteremtéséért fáradozik oly módon, hogy közben folyamatosan az emberi lét feltételeit javítja.

Dr. Arndt Pechstein az idegtudomány, a biomimikri (a biológia által inspirált innováció), a felhasználóközpontú design-gondolkodás és a digitális üzleti modellek szakértője. Úgynevezett “ko-kreatív”, közösségi tervezésen alapuló változás-stratégiákat és programokon dolgozik, elősegítve egy szervezet új szemléletmód és logika mentén való megújulását. Annak érdekében, hogy az emberi viselkedés valóban tartósan megváltozzon, a technikai, analitikus tudást a humán viselkedés kognitív és intuitív elemeivel, valamint olyan kreatív módszerekkel ötvözi, amelyek fenntartható, továbbfejleszthető és rugalmas válaszokat adnak a világ komplex és exponenciális problémáira. Ennek során a lineáris ok-okozati összefüggések helyett inkább a ciklikus, rendszerszintű, és a globálissá is fejleszthető megoldásokat keresi.

A többszörösen díjnyertes német vállalkozó hitvallása: „Nem elég ha sikeres vagy − légy meghatározó!”. Ennek szellemében olyan  iparágak fejlődéséhez járult hozzá, mint az autógyártás, a pénzügyi szektor, a gyógyszergyártás, az energiaipar, a gyáripar, az e-kereskedelem és az oktatás.

Videók

Kapcsolodó események: