Tarts velünk a 2018-as TEDxDanubián!

Tarts velünk a 2018-as TEDxDanubián!

Nagy hírünk van - megnyitottuk a jelentkezést a 2018-as TEDxDanubiára, melynek fő témája a "Mi lenne, ha...?" kérdés körül forog, november 13-án a Müpában!

Jelentkezés és részletek>

Külföldi előadók izgalmas különvéleménye

Ismét találkozhattok neves külföldi előadókkal idén is. Érdeklődve várjuk mi is, hogy egy "radikális zöld" előadónk, "aki az atomért érvel" hogyan segít majd eligazodni az atom, a megújuló és fosszilis energiaforrások érdekes összefüggései között. Egy közel-keleti nagyvállalat vezetője pedig megmutatja, hogy milyen különbözőképpen gondolkodik a fenntarthatóságról egy vállalatvezető otthon és a munkahelyén.

Párbeszéd a jövőről - Az új generációk véleménye a TEDxDanubián

Most először élőben a Müpán kívül lévőket is bevonjuk a nap programjába, mégpedig tinédzserek korosztályát!  A segítségükkel olyan kérdéseket is feszegetünk, sőt az élő program során össze is hasonlítunk, hogy egyes, jövőt meghatározó kérdéseket miképpen látnak a felnövekvő generációk, és hogyan látjuk mi, “felnőttek”, sokan közülünk döntéshozók.

Új hírek a TEDxDanubia programjáról

További videók

Mi a TED és a TEDxDanubia?

A TED egy széles körben elérhető platform a megosztásra érdemes gondolatok (Ideas Worth Spreading) számára. A rendezvénysorozat eredetileg egy szűkebb közösségi kezdeményezésként indult 1984-ben, sajátos módon egyetlen konferenciahelyszínen ötvözve a technológia (Technology), a szórakoztatás (Entertainment), és a design (Design) témaköreit. Az elmúlt tíz évben a TED közönsége az online videószolgáltatásoknak és a közösségi médiának köszönhetően folyamatosan bővült, így mára több mint száz nyelven, és többszáz millió videómegosztás révén terjeszti a gondolatokat rendkívül széles palettán mozogva: a tudományos, üzleti, és szórakoztató témákon keresztül egészen a globális problémák provokatív megvitatásáig. 

A TEDx rendezvénysorozatok ugyanebben a szellemben, a TED által felügyelt licenszek mellett, de független, lelkes helyi csapatok és közösségek szervezésében valósulnak meg világszerte. Az általunk szervezett rendezvényt TEDxDanubiának hívják, ahol a névben lévő "x" függetlenül szervezett TED-eseményre utal, a "Danubia" megjelölés pedig a határokon átívelő, interdiszciplináris gondolkodást szimbolizálja, melynek elérése legfőbb célunk. Eseményünk során a TEDTalks videók és az élő előadások egyvelege mély gondolatokon alapuló párbeszédeket és kapcsolatokat eredményez közösségünkön belül. A TEDx program a TED konferencia általános normáihoz igazodik, de a TEDx események, mint a miénk is, függetlenek és önszerveződőek.

Bővebben a TED-ről